Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Załatw sprawę elektronicznie

Wyszukiwarka

Informacje

NSP

Doradca rolniczy

CZYSTE POWIETRZE

KOMUNIKACJA

Nowe sale czekają na przedszkolaków

To pierwszy tak duży remont Punktu Przedszkolnego w Dobrczu od wielu lat. Został w 76% sfinansowany z Unii Europejskiej. Głównym zadaniem inwestycyjnym projektu była głęboka i kompleksowa modernizacja energetyczna budynku. Część szkoły zajmowana przez przedszkolaki stała się nowocześniejsza, bezpieczniejsza, a przede wszystkim wizualnie atrakcyjniejsza. Wyremontowanych zostało 5 sal, pokój nauczycielski, toalety i korytarze. Przy realizacji zadania udało się utworzyć komfortowe warunki dla najmłodszych dzieci z oddziału przedszkolnego, które zyskały nowe większe sale oraz łazienki przystosowane do ich wieku.

Nastąpiła wymiana instalacji sanitarnej, dzięki czemu zmodernizowano łazienki oraz wykonano szereg prac remontowych polegających na wymianie podłóg, drzwi, pomalowaniu ścian, korytarzy.

Koszt wszystkich prac to niemal milion złotych.

Teraz dostosowana do wszelkich wymogów placówka czeka na swoich podopiecznych, którzy będą mogli do niej wrócić po przeprowadzeniu czynności odbiorowych przez odpowiednie organy.

 

Gmina Dobrcz na inwestycję pn. Przebudowa, remont i termomodernizacja części szkoły podstawowej w Dobrczu obejmującej punkt przedszkolny i nauczanie początkowe wraz z budową instalacji wentylacyjno – mechanicznej uzyskała 76% dofinansowania wydatków kwalifikowalnych z Unii Europejskiej, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020 nr RPKP.03.05.01-04-0002/19

Osi priorytetowej 3. Efektywność energetyczna i gospodarka niskoemisyjna w regionie

Działania 3.5 Efektywność energetyczna i gospodarka niskoemisyjna w ramach ZIT,

Poddziałanie 3.5.1. Efektywność energetyczna w sektorze publicznym i mieszkaniowym w ramach ZIT

- całkowita wartość projektu: 960 619,59 zł