Niezapomniany smak babcinych lodów

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
22 marca 2019

Co poniedziałek sala GOK-u zamienia się w kuchnię, w której eksperymentują mali adepci sztuki kulinarnej.

Do dnia dzisiejszego pamiętam smak lodów produkcji mojej babci, chcąc zobaczyć uśmiech moich małych kucharzy, zaproponowałem im byśmy sami zrobili ten pyszny deser, choć przepis jest zabójczo prosty dzieci po krótkim czasie ubijania śmietany stwierdziły, że to ciężka praca i ręce bolą... A do ubicia mieli raptem 0,3 L śmietany. Warto jednak było się troszkę pomęczyć, by później z apetytem schłodzić swoje podniebienie czymś extra.

Źródło informacji: Rafal Żurek ,,Kuchnia to magia" | Publikujący: Katarzyna Orlikowska-Maliszewska

Galeria

  • Powiększ zdjęcie